Sketch_Ducati_MotoE_UC345248_Mid.jpg

Ducati își începe era electrică: va produce motocicletele pentru Cupa Mondială FIM Enel MotoE™ din sezonul 2023

Producătorul moto Ducati este încântat să anunțe începutul erei sale electrice: începând din sezonul 2023 va fi singurul furnizor oficial de motociclete pentru Cupa Mondială FIM Enel MotoE, clasa electrică a Campionatului Mondial MotoGP.

Acordul semnat cu Dorna Sports, organizator și promotor al celor mai importante campionate internaționale de curse pe două roți, durează până în 2026 și va acoperi, așadar, patru ediții ale Cupei Mondiale MotoE.

Acesta este un pas istoric pentru producătorul de motociclete Borgo Panigale care, urmând obiceiul de a folosi competiția de curse ca laborator de tehnologii și soluții care apoi devin realitate pentru toți motocicliștii, intră în lumea motocicletelor electrice pornind de la cel mai sportiv sector, cel al motocicliștilor. clasa electrică a Campionatului Mondial de MotoGP.

Scopul este de a dezvolta expertiză și tehnologii într-o lume în continuă evoluție precum cea electrică, printr-o experiență familiară companiei, precum cea a competiției în curse. Aceasta a fost o tradiție consolidată pentru compania Borgo Panigale, pornind de la Ducati 851, care a inaugurat tendința motocicletelor Ducati sport de drum prin revoluționarea conceptului cu motorul său inovator cu doi cilindri răcit cu apă, injecție electronică de combustibil și noul arbore dublu, capete cu patru supape, derivate din motocicleta Ducati 748 IE care și-a făcut debutul în cursele de anduranță de la Le Castellet în 1986.

De atunci, acest transfer nesfârșit de expertiză a avut loc întotdeauna în Campionatele Mondiale Superbike, la care Ducati a participat de la prima ediție din 1988 și în MotoGP, la care Ducati este singurul producător de motociclete non-japoneze care a câștigat campionatul mondial.

Crossover-ul este evidențiat și în cele mai recente și prestigioase produse ale producătorului din Borgo Panigale: motorul V4 al lui Panigale este de fapt derivat strict din întreaga sa filozofie de construcție – de la măsurătorile alezajului și cursei până la arborele cotit contrarotativ – de la motor care a debutat pe Desmosedici GP în 2015. V4 Granturismo care echipează noul Multistrada V4 a fost derivat atunci din motorul Panigale. Tot software-ul de control al vehiculelor este, de asemenea, derivat direct din cele dezvoltate în lumea curselor. Ca să nu mai vorbim de domeniul aerodinamicii.

Soluțiile tehnologice dezvoltate în lumea curselor, transferate la produsele care compun gama, îi permit lui Ducati să ofere pasionaților săi motociclete extrem de performante și distractive. Nici Campionatul FIM Enel MotoE nu va face excepție în acest sens și va permite companiei să dezvolte cele mai bune tehnologii și metodologii de testare aplicate motocicletelor electrice sportive, ușoare și puternice.

În același timp, faptul că Ducati face parte din grupul Volkswagen, care a făcut din mobilitatea electrică un element esențial al strategiei sale „New Auto” din 2030, reprezintă cea mai bună condiție prealabilă pentru un schimb extraordinar de expertiză în domeniul sistemelor de propulsie electrice. 

Anunțul acordului a fost făcut în timpul unei conferințe de presă comună în sala de presă a Circuitului Mondial Misano „Marco Simoncelli” în ajunul Grand Prix-ului din Italia de la Emilia-Romagna, ultima rundă a Campionatului Mondial MotoGP 2021. Carmelo Ezpeleta, CEO Dorna Sports, și Claudio Domenicali, CEO Ducati Motor Holding, au fost prezenți.

"Suntem mândri de acest acord, deoarece, la fel ca toate premierele, reprezintă un moment istoric pentru compania noastră. Ducati este întotdeauna proiectată spre viitor și de fiecare dată când intră într-o lume nouă o face pentru a crea cel mai performant produs posibil. Acest acord vine la momentul potrivit pentru Ducati, care studiază de ani de zile situația trenurilor de propulsie electrice, deoarece ne va permite să experimentăm într-un domeniu bine cunoscut și controlat precum cel al competiției de curse. Vom lucra pentru a pune la dispoziția tuturor participanților motociclete electrice la FIM Enel MotoE World Cup, performante și caracterizate prin greutate ușoară, un element fundamental al motocicletelor sport. Va fi cea mai mare provocare. Lejeritatea a fost întotdeauna în ADN-ul Ducati și datorită tehnologiei și chimiei bateriilor care evoluează rapid suntem convinși că putem obține un rezultat excelent.”a declarat Claudio Domenicali, CEO al Ducati Motor Holding. „Ne testăm inovațiile și soluțiile tehnologice futuriste pe circuite din întreaga lume și apoi punem la dispoziție Ducatiștilor produse interesante și dezirabile. Sunt convins că încă o dată ne vom baza pe experiențele pe care le-am avut în lumea competiției de curse pentru a le transfera și a le aplica și pe motocicletele de serie.”

Carmelo Ezpeleta, CEO Dorna Sports: „Suntem foarte mândri să anunțăm Ducati ca noul producător unic pentru Cupa Mondială FIM Enel MotoE. Cu istoria lor incredibilă de curse, este o onoare să salutăm acest angajament din partea unuia dintre cei mai cunoscuți producători din paddock și să debutămi împreună în această nouă provocare. Suntem nerăbdători să vedem ce ne rezervă viitorul și să urmărim în continuare această tehnologie care se dezvoltă și crește, paddock-ul MotoGP și MotoE continuând să stimuleze inovația și evoluția în industria motociclismului - în același timp, creând un spectacol incredibil pe pistă.”

Acest prim pas al Ducati în lumea motocicletelor electrice va avea, de asemenea, o influență asupra evoluției gamei de produse. Acum, cele mai importante provocări în acest domeniu rămân cele ale dimensiunii, greutății, autonomiei bateriilor și disponibilității rețelelor de încărcare. Experiența Ducati în Cupa Mondială FIM Enel MotoE va fi un suport fundamental pentru cercetarea și dezvoltarea produselor, împreună cu evoluția fiziologică a tehnologiei și chimiei. Scopul este de a studia cum să se producă, de îndată ce tehnologia o permite, un vehicul electric Ducati care să fie sportiv, ușor, palpitant și capabil să satisfacă toți pasionații.

Un nou capitol al Cupei Word FIM Enel MotoE este mai aproape ca niciodată. Și cea a lui Ducati.

Pe parcursul anului 2022, diverse evenimente și momente colective vor permite tuturor fanilor să descopere pas cu pas dezvoltarea proiectului.

 

Claudio_Domenicali_Carmelo_Ezpeleta_UC345255_Mid.jpg

Sketch_Ducati_MotoE_UC345248_Mid.jpg

Contact

Metrotehnica International
Importator si Distribuitor DUCATI in Romania
Sos. Giurgiului,23 C, km.9 077120,
Jilava-Bucuresti, Romania
Tel: 0728 382 284
sales@ducatibucuresti.ro
service@ducatibucuresti.ro

DATE DESPRE COMPANIA METROTEHNICA

Informații și aspecte juridice
Protectia datelor
Protectia datelor societate Metrotehnica
Directiva privind fisierele cookie

Program zilnic: Luni-Vineri: 09:00-17:30
                      Sâmbătă:    10:00-13:00
                      Duminică: Închis

https://anpc.ro/ 

anpc1.jpg